Karbonadesmørbrød

Karbonadesmørbrød er perfekt de dagene du ikke har overskudd til å stå lenge på kjøkkenet, men likevel har lyst på noe skikkelig godt!

Det tar deg bare ca 15 minutter å diske opp med denne lille perlen av et måltid. Foto: Familiematblogg

Det tar deg bare ca 15 minutter å diske opp med denne lille perlen av et måltid. Foto: Familiematblogg

Noen retter er blitt så vanlige at de rett og slett har gått i glemmeboka. Karbonader med stekt løk er en sånn rett. Hver gang vi spiser det, tar jeg meg selv i å tenke, hvorfor spiser vi ikke dette oftere?

Det er enkelt og kjapt å lage, og selv om det selvfølgelig smaker aller best med hjemmelagde karbonader, er det slett ikke galt å bruke noen skikkelig gode kjøpe-karbonader heller.

Stek løk og speilegg som tilbehør, og server karbonaden på godt brød med sennep, ketchup og syltet agurk. Nam!

Dette trenger du hvis du skal lage karbonadesmørbrød med stekt løk. Foto: Familiematblogg

Dette trenger du hvis du skal lage karbonadesmørbrød med stekt løk. Foto: Familiematblogg

For å lage hjemmelagde karbonader til 4 personer trenger du:
500 gram kjøttdeig
30 gram brødrasp
3 ss finhakket sjalottløk
2-3 dl melk
1 knivsodd ingefær
1 knivsodd muskat

Stekt løk:
3 gule løk
smør
salt og pepper
sukker

Til servering:
godt brød
speilegg
sylteagurk
ketchup og sennep


Slik gjør du:

Karbonader: Bland kjøttdeigen sammen med resten av ingrediensene. Smak til med salt og pepper. La deigen stå kjølig i 15 minutter slik at den setter seg. Form karbonader av ønsket størrelse med hendene. En deig på 500 gram blir til 8 flate karbonader. Lag rutemønster på overflaten med en sløv kniv.

Brun karbonadene i smør i panna, før du legger dem over i en ildfast form. Sett formen med karbonadene inn i forvarmet ovn på 60 grader og la dem steke ferdig der.

Stekt løk: Skrell løken og del den opp i halve ringer. Smelt smøret i en stekepanne over middels høy varme og tilsett løken. La løken surre til den begynner å bli myk og tar farge. Skru ned varmen og la løken steke til den blir pent brun. Smak til med salt, nykvernet pepper og litt sukker.

Denne saken er skrevet i samarbeid med og publisert på www.plusstid.no