Bacalao er enkel og god hyttemat. Denne bacalaoen tilberedes i ovnen slik at du kan kose deg på skitur eller foran peisen med en god bok.
Bacalao er en rett som egner seg veldig godt når man er på hyttetur. Det er lett å lage og blir alltid godt. Dessuten er det genialt at klippfisk holder seg godt hvis den står kaldt, og derfor ikke må spises – eller fryses umiddelbart. Bare husk at klippfisken skal vannes ut i 1-2 døgn før den kan tilberedes.
Hvis dere ikke har innlagt vann på hytta, er det likevel mulig å legge opp til et måltid med bacalao. Vann da ut klippfisken hjemme før du reiser og sørg for at klippfisken holdes kjølig i en kjølebag når du frakter den til hytta. Bacalaoen bør da lages og spises ganske fort etter at dere har kommet fram.
Til 4-6 personer trenger du:
800 gram utvannet klippfisk i biter
800 gram poteter
2-4 dl olivenolje
2 rød paprika
1 gul paprika
3 gule løk
2 fedd finhakket hvitløk
1 rød chili
3 ss tomatpure
2 bokser hermetiske tomater, hakkede
2 håndfuller svarte oliven (kan sløyfes)
1 laurbærblad
sukker
salt og pepper
frisk persille
sitron
Slik gjør du:
Vann ut fisken i 1 1/2 – 2 døgn i et stort rommelig kar. Skift vann flere ganger. Rens fisken godt for skinn og ben.
Rens og skjær løk og poteter i skiver.
Varm olivenolje i en kjele, ha i løk og hvitløk og la det surre til det blir blankt. Tilsett chili, poteter, tomatpure og hermetiske tomater.
Kutt paprikaen i strimler og kok det hele i 15-20 minutter på svak varme. Smak til med salt, pepper og sukker.
Del fisken i passende biter. Legg tomatblandingen og fisken lagvis i en ildfast form. Dekk formen godt med aluminiumsfolie. Sett formen i stekeovnen og la den stå ca. 1 time ved 190 °C. Pass på at potetene skal være helt møre før servering.
Tilsett oliven og frisk persille rett før servering.
Server med godt brød, sitron og aioli.
Denne saken er skrevet i samarbeid med og publisert på www.plusstid.no