Fastelavnsboller i langpanne

Om ikke lenge er det fastelavn og vi gleder oss. For hvor herlig er det ikke når årets første vårtegn kommer?! Kvister tas inn, pyntes og etterhvert spretter det små grønne blader inne som minner om hvor deilig det snart blir ute 🌱Fastelavnsbaksten er veldig populær, da alle elsker boller hjemme hos oss. I år er bollene bakt i langpanne noe som betyr både enklere og ikke minst saftigere bakst🌟

IMG_1642.jpg

Til ca 24 boller (en stor langpanne) trenger du :
1 kg hvetemel
6 dl melk (lunken)
50 gram gjær
175 gram sukker
2 ts kardemomme
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
1 egg
160 gram meierismør i terninger

Slik gjør du det:
Bruk en kjøkkenmaskin med eltekrok. Bland egget med de tørre ingrediensene. Ha i den lunkne melken hvor du har rørt ut gjæren. Elt dette i 10 minutter. Ha så i smøret litt og litt mens deigen elter. Elt så videre i ca 10 minutter etter at smøret er tilsatt. Du har nå en seig og smidig deig.

Dekk deigen med et håndkle eller plast og la den heve i ca 1- 1, 5 timer på et lunt sted. Når deigen er ferdig hevet har du den over i en langpanne som du har dekket med bakepapir. Fordel deigen jevnt utover med hendene.

La den så etterheve under et kjøkkenhåndkle i ca 30-40 minutter. Rut så opp i formen, før de stekes på 225 grader i ca 8 minutter. Avkjøl, før du skjærer av et lokk, og fyller den. Dere kan for eksempel fylle den med:

  • Fløtekrem og vaniljekrem

  • Fløtekrem og syltetøy av jordbær eller bringebær

  • Fløtekrem, vaniljekrem og friske bær

  • Fløtekrem og et tynt lag Nugatti i bunn

  • En tynn marsipanskive i bunn, fløtekrem og friske bringebær eller bringebærsyltetøy

Det går også an å dele langpanne i to eller fire og fylle med ulike ting.

Uansett hva dere velger å fylle bollene med, så må dere ikke glemme melisdryss på toppen!

God fastelavnssøndag!

TIPS: Frosne boller tines i romtemperatur, før de varmes opp på varmluft 200 grader rett før servering i 4-5 minutter.

IMG_1630.jpg
IMG_1658.jpg