Waldorfsalat

Kombinasjonen av kalkun og waldorfsalat er bortimot perfekt. Dropper du valnøttene er sjansen stor for at både store og små kommer til å elske denne salaten.

Hjemmelaget waldorfsalat med epler, ananas og druer smaker nydelig til kalkun.

Hjemmelaget waldorfsalat med epler, ananas og druer smaker nydelig til kalkun.

Waldorfsalat er en salatrett som består av ulike frukter og grønnsaker blandet i en syrlig, men søt majonesdressing. Vanligvis lages waldorfsalat med valnøtter, men av erfaring er små barn ofte ikke så glad i det, derfor tar vi dem ut og serverer dem ved siden av.

waldorf ingredienser 2.jpg
Dette trenger du for å lage hjemmelaget waldorfsalat.

Dette trenger du for å lage hjemmelaget waldorfsalat.

Til 4-6 personer trenger du:
4 røde epler
1 boks hermetisk ananas
100 gram blå steinfrie druer
3 stilker stangselleri
2 dl fløte
2 dl majones
sitronsaft
sukker
grovhakket persille til pynt

Slik gjør du:
Skjær epler og ananas i jevne biter. Vask druene og del dem i to. Skjær stangsellerien i tynne skiver.

Pisk fløten til myk krem og vend kremen sammen med majonesen. Smak til med noen dråper sitronsaft og en god klype sukker. Bland alt lett sammen og pynt med persille.

Denne saken er publisert på Plusstid.no