Det blir ikke feil å starte uken med denne deilige søtpotetsuppen. Ikke bare smaker den kjempegodt, men den er skikkelig sunn også. Jeg serverer gjerne ris ved siden av suppen, dette er superpop hos barna, som da gjerne spiser ris med suppe isteden for suppe med ris.
Du trenger
ca 800 g søtpotet ( en stor potet)
2 gulrøtter
1 løk
1 tommelstor bit ingefær
2 fedd hvitløk
en halv rød chili
8 dl grønnsak eller kyllingbuljong
1 boks kokosmelk
salt og pepper
lime
koriander til servering
Slik gjør du det.
Fres løken i olje til den er blitt myk, tilsett chili, ingefær og hvitløk, fres dette et par minutter før du tilsetter søtpotet og gulrot som du har skrelt og kuttet i mindre biter. Hell over buljongen. Kok opp og la det småkoke til grønnsakene er møre, det tar en liten halvtime.
Tilsett kokosmelk og kjør suppen glatt med en stavmikser (evt i en blender) Smak til med salt, pepper og lime.
Server med finhakket koriander og godt brød.