Dropp bursdagsfeiring på ettermiddagen når alle er slitne etter en lang dag på skolen eller i barnehagen. Inviter i stedet til frokostbursdag klokken ni på en lørdag når alle er uthvilt og i godt humør
Med amerikanske pannekaker og smoothie på menyen får du både hovedrett og kaker i ett, så du slipper unna med en bordsetting. Det gjør at barna får mer tid til å leke, mens de voksne kan slappe av, drikke kaffe og bli kjent.
Lag små, tykke amerikanske pannekaker i stedet for de klassiske pannekakene. De er lettere å spise, og perfekt som utgangspunkt til en pannekake-buffet. Stek dem ferdige i forkant, slik at alt du trenger å gjøre når gjestene kommer, er å varme dem opp i ovnen.
Sett fram friske bær, banan, yoghurt eller rømme, syltetøy, honning, nugatti, melis og lønnesirup på et hyggelig, pyntet bord og lag en stor porsjon med en frisk og god bringebærsmoothie.
Kjøp noen kule sugerør og hell oppi noen små flasker eller glass når gjestene kommer.
Så er det bare å ønske velkommen til frokost og la de små morgenfuglene forsyne seg selv.
Vil du ha et økonomisk og godt alternativ til den obligatoriske godteposen? Lag karamellpopcorn og la alle barna få hver sin pose. Barna kommer til å elske det! Oppskrift finner du her.
For å lage amerikanske pannekaker til 6-8 barn trenger du:
500 gram hvetemel
2 ss bakepulver
2 ts sukker
4 egg, lett sammenpisket
2 store ss smør, smeltet og avkjølt
6 dl melk
smør til steking
Slik gjør du:
Bland mel, bakepulver og sukker. Tilsett sammenpiskede egg, smeltet smør og melk og bland til en jevn røre. La røren svelle i ca 20 minutter.
Stek pannekakene på middels varme. Sett ovnen på 100 grader og legg pannekakene inn der etterhvert som de blir ferdigstekt. La dem ligge i ovnen til du er klar for å servere.
For å lage bringebærsmoothie trenger du:
1 pose frosne bringebær
2 bananer
8 dl eplejuice
3 dl naturell yoghurt
Slik gjør du:
Ha alle ingrediensene i en blender. Kjør det hele sammen til en herlig smoothie. Hell oppi noen små flasker eller glass når gjestene kommer, og server!
Denne saken er skrevet i samarbeid med og publisert på Plusstid.no