Lærer du barna dine hva slags snadder som kan komme ut av brune bananer, kommer de aldri til å spise en eneste gul banan igjen!
Hjemme hos oss følger barna nøye med på kjøkkenbenken når bananene er i ferd med å bli brune. For en stund siden stusset jeg over at de aldri ville ha banan i granolaen, helt til jeg innså at de hadde lagt en slu plan. Sammen hadde de blitt enig om å takke nei til banan helt til bananene på benken ble så brune at det åpnet seg en mulighet for bananbrød eller bananmuffins.
Min motvilje mot å kaste mat var altså blitt utnyttet på verste (eller beste?) vis!
Du trenger
4 brune bananer
120 gram brunt sukker
1,25 dl solsikkeolje
1 egg
200 gram hvetemel
50 gram havregryn
1 ts natron
0,5 ts salt
1,25 dl rømme
Slik gjør du:
Sett ovnen på 180 grader. Mos bananene med en gaffel før du blander dem sammen med sukker, olje og egg. Tilsett mel, natron og salt og rør det inn i deigen. Til slutt rører du inn rømme og blander alt godt sammen.
Fyll muffinsformene eller et muffinsbrett ca 2/3 med muffinsdeig før du setter dem midt i ovnen på en rist.
Stekes i ca 25 minutter. Test med en kakepinne for å se om de er ferdige.
Denne saken er publisert på plusstid.no