Når eplene er så gode som de er nå får vi ikke nok av gode eplekake-oppskrifter. Denne er en av våre favoritter og det var på tide at den kom seg på bloggen! Den er utrolig kjapp å lage, rustikk og nydelig. Akkurat slik en god eplekake skal være. Jeg fikk servert den første gang hos søsteren min for flere år siden og blir like glad hver gang jeg kommer på at jeg kan lage den. Det er litt som en hurtigvariant av en omvendt pai, eplene kuttes enkelt og greit i biter og du rører sammen en deig for hånd som du bare legger oppå før den settes i ovnen. Den smaker fantastisk med god vaniljeis eller vaniljekrem.
Du trenger:
2 1/2 dl sukker
2 1/2 dl hvetemel
1 ts ekte vaniljesukker (lag selv eller kjøp f.eks fra Jacobs)
1 egg
100 gram smeltet smør
5 epler, skrelt, kjerner fjernet og delt i båter
Slik gjør du:
Bland alt det tørre sammen, rør inn det smeltede smøret og deretter egget. Deigen blir tung og kompakt, den ser mer ut som en seig røre enn en deig, men den blir nydelig sprø og seig etter en runde i ovnen. Legg eplene i bunnen av en smurt ildfast form eller springform. Fordel røren over eplene og sett i ovnen. Bakes ved 175 grader i ca 30 minutter til den er fin og gylden. Sjekk gjerne med en strikkepinne at den er ferdig stekt.
Serveres med vaniljeis eller lett pisket rømme, creme fraiche eller krem.
Oppskriften er hentet fra en av våre favoritt-kokebøker "Familiekokeboka" av Tom Victor Gausal og Ole Martin Alfsen.