I disse dager er det mange små som stadig er borte og snuser på godte- og kjeksskapet. Denne nye situasjonen kommer mest sannsynlig til å vare en god stund og da kan det være lurt å ikke slippe helt opp på gode rutiner ved å begynne med stadige belønninger for både skolearbeid og innsats hjemme. Men det er også mye glede og trøst i det å lage og spise god mat i en uvirkelig og ganske skremmende tid, både for liten og stor. Hjemme hos oss er derfor grove vafler blitt en ny hverdagsfavoritt.
Jeg lager en stor røre som jeg setter i kjøleskapet, og så får eldstemann ansvaret for å steke så mange vaffelplater vi trenger enten til frokost, mellommåltid eller kveldsmat. Røren holder seg godt i kjøleskapet i 3-4 dager, og dermed har man alltid noe godt på lur.
Med denne oppskriften kommer faktisk grove vafler innenfor «grovt» på brødskalaen som brukes til merking av brød i butikken, noe som betyr at du trygt kan servere barna dine vafler hver dag - med god samvittighet!
Til 6-8 vafler trenger du:
4 dl melk
1 1/2 dl siktet hvetemel
1 1/2 sammalt mel
1 dl havregryn
1/2 ts bakepulver
2 ss smør
2 egg
Slik gjør du:
Bland alle de tørre ingrediensene sammen. Spe med melk, litt om gangen. Rør godt mellom hver gang for å unngå klumper. Tilsett egg og smeltet smør. Rør det hele sammen til en glatt røre før du lar røren svelle i 15 – 20 minutter.
Stek vaflene til de er gyldne.
Server vaflene med smør og brunost, syltetøy eller friske bær. Grove vafler smaker dessuten veldig godt med pålegg som ost og skinke.
Denne saken er skrevet i samarbeid med - og publisert på plusstid.no