Hva med å lage noen skikkelig gode eltefrie rundstykker i helgen? Sett en deig i kveld så kan du servere nybakte rundstykker i morgen tidlig med minimal innsats. Kanskje det er en mamma i huset som blir ekstra glad for å få disse servert til morsdagsfrokosten?
Du trenger (til ca 20 rundstykker)
6 dl kaldt vann
1 ts tørrgjær
200 gr sammalt mel (finmalt)
80 gr sammalt rug (finmalt)
500 gr hvetemel
2 ts salt
2 ts honning
solsikkekjerner
Slik gjør du
Rør sammen de tørre ingrediensene ha så oppi vannet og rør til du har en fin deig. Dette kan du fint gjøre for hånd. Legg plast over bollen og la den stå på kjøkkenbenken over natten. Sett ovnen på 275 grader. Rør så i deigen før du velter den ut på et melet bakebord, del opp i emner som du lar etterheve ca 30-40 minutter (mens ovnen blir varm) Pensl med melk, egg eller vann og ha på masse solsikkekjerner. Når du setter rundstykkene inn i ovnen senker du tempraturen til 250 grader, stek i ca 10-12 minutter.