Det er lite som skaper den gode helgefølelsen, så fort, som nystekte amerikanske pannekaker på frokostbordet!
Amerikanske pannekaker er tykkere og mindre enn tradisjonelle norske pannekaker og har mer til felles med sveler eller lapper. De små pannekakene kan serveres både med søtt og salt, og er perfekt både til frokost og lunsj. Eller hva med en ny vri på bursdagsfeiringen?
Inviter venner og naboer på frokostbursdag på pannekakebuffet!
Stek en stabel med små, tykke amerikanske pannekaker, sett fram banan, blåbær, bringebærsyltetøy, brunost, lønnesirup, honning, valnøtter, bacon, rømme og nugatti på bordet, så kan alle de store og små gjestene enkelt komponerer sin egen favoritt. Garantert en hit!
Til ca 8 tykke, små pannekaker trenger du:
250 gram hvetemel
1 ss bakepulver
1 ts sukker
2 egg, lett sammenpisket
1 stor ss smør, smeltet og avkjølt
3 dl melk
smør til steking
Slik gjør du:
Bland mel, bakepulver og sukker. Tilsett sammenpiskede egg, smeltet smør og melk og bland til en jevn røre. La røren svelle i ca 20 minutter.
Stek pannekakene på middels varme.
Tips: Vil du servere pannekakene samlet? Sett ovnen på 100 grader legg dem inn der etterhvert som de blir ferdigstekt. La dem ligge i ovnen til du er klar for å servere.
Denne saken er skrevet i samarbeid med og publisert på Plusstid.no