Sommerens rekemiddag

Enten du er på hytta eller hjemme, smaker det alltid godt med reker til middag. Det skal ikke så mye til for å gjøre en enkel rekemiddag enda bedre. Med en god aioli eller majones, godt brød, sitron og friske urter kommer du langt. Med litt ekstra tid som man ofte har i ferien, synes jeg det er utrolig godt med hjemmelaget tilbehør; nybakt focaccia, aioli eller chipotlemajones. Men er tiden knapp, eller kreftene rett og slett er brukt opp på å nyte solen en dag på sjøen, funker det utmerket med loff og majones også. Med nydelige reker i hovedrollen, blir det uansett - hjemmelaget tilbehør eller ei - sommerens enkleste og kanskje beste middag.

Du trenger
Reker ( vi pleier å regne ca 0,5 kg pr person)
sitron
Godt brød, focaccia eller loff
majones eller aioli
rødløk
dill, gressløk
avokado
salt og pepper 

Forslag til gode, hjemmelagde sauser finner du her:
Aioli
Majones
Chipotle majones

Oppskrift på en supergod focaccia finner du her.