Det skal ikke mer til enn to ører og to øyne for at påskebaksten blir enda mer populær hos barna. Husets små har allerede forhåndsbestilt disse havreharene til lunsj i påsken. Det beste av alt er at de er så lette å lage at selv de små barna kan være med å bake.
Du trenger: ( til ca 24 -30 havreharer)
700 gr hvetemel
50 gr sammalt mel
100 gram havregryn
50 gr fersk gjær
5 dl melk
100 gr meierismør (temperert)
2 egg
en god klype salt
Slik gjør du:
Ha mel, havregryn salt og egg i en bakebolle. Varm opp melken til ca 37 grader - rør ut gjæren. Dette tilsetter du i melblandingen. Elt så deigen med en kjøkkenmaskin i ca ti minutter. Mens deigen elter tilsetter du smøret litt og litt.
Hev til dobbel størrelse ca 1 time -Del opp deigen i emner på ønsket størrelse (24-30 stk), ta så av en liten del av hver bolle som du ruller ut til ører og setter på toppen av bollen. Bruk en spisepinne eller lignende til å stikke ut øyne. Etterheves under et kjøkkenhåndkle i ca 30 minutter.
Stekes på 240 C i 10-12 minutter.