Sommersalat for store og små

Jeg synes det smaker så godt med salat til middag på sommeren, men det er lite fristende å bruke tid på å lage to middager fordi barna ikke vil ha salat.  Etter jeg imidlertid skjønte at trikset var å la være å kalle det salat, men heller selge det inn som en «nektarin - og skinketallerken» er det ikke bare vi voksne som er glad for å spise salat til middag. Denne salaten smaker ikke bare godt til middag - den funker vel så bra til lunsj eller om det kommer venner på besøk en sommerkveld.

Dette trenger du til salaten:
ca 200 gram spekeskinke
ca 200 gram cherrytomater
2 nektariner
50 gram valnøtter
100-150 gram brie
1 liten rødløk
basilikum
Salat (for eksempel 1 hjertesalat)
krutonger, gjerne hjemmelaet, oppskrift finner du her. Til denne salaten syntes jeg at det er godt med litt "fine" kurtonger gjerne laget av loff eller landbrød

Dette trenger du til dressingen:
0,5 dl god olivenolje
2 ss god balsamicoeddik
salt og pepper

Slik gjør du:
Begynn med krutongene. Mens de lages i ovnen kan du gjøre klar salaten. Kutt opp det som skal kuttes opp og anrett alt på et fat. Bland sammen dressingen, smak deg til med salt og pepper.