Det er vår i lufta og vi har lyst på god, grønn, frisk og sunn mat. Hva passer vel da bedre enn å sakte men sikkert nærme seg helgen med en frisk, fyldig erterisotto servert med rugpanert laks?
Til erterisottoen trenger du:
1 sjalottløk
3 ss olivenolje
2 fedd hvitløk
150 gram risottoris
5 dl kyllingkraft (evt buljong)
2 ss meierismør
3 ss revet parmesan
1 ss sitronsaft
150 gram frosne grønne erter
Slik gjør du det:
Finhakk sjalottløk og fres den i olivenolje i en vid kjele. Finhakk hvitløken og ha i kjelen sammen med risen. Fres dette litt sammen. Spe med kraften under omrøring. Etter ca 15 minutter tilsetter du ertene. Kok så til risen har absorbert nesten all væsken (det tar ca 20 minutter totalt) Tilsett smør, parmesan og sitronsaft. Smak til med salt og pepper.
Til rugpanert laks trenger du:
Ca 600 gram laksefilet uten skinn og bein
5-6 ss grovt sammalt rugmel
salt og pepper
nøytral olje eller smør til steking
Slik gjør du det:
Skjær laksefilet i ønsket biter. Vend laksebitene i rugmelet som er tilsatt salt og pepper. Stek laksebitene på alle sider i en middels varm panne.
Server erterisottoen sammen med laksen og en klatt god rømme. Vi spiste grove pitabrød sammen med risottoen, noe som var supergodt!