Havrekjeks

Disse havrekjeksene signert Kolonihagen er både skikkelig gode og langt sunnere enn mange andre kjeks. De gjør like stor suksess når de tas opp av tursekken som på trammen til lunch en sommerdag. Bak de gjerne sammen med barna, men jeg har erfart at når Anna er med å lage disse så blir det alltid et par havrekjeks i manko.... Den lille hjelpekokka må til stadighet sjekke om deigen er ålreit - og ja da, det er den!

Du trenger:
160 gram brunt sukker (gjerne uraffinert)
100 gram smør
1 egg
180 gram sammalt havremel (eller finmalt havregryn)
100 gram havregryn
225 gram rosiner
10 gram natron
0,5 ts vaniljesukker

Slik gjør du:
Pisk smør og sukker hvitt. Bland inn egget og ha i de tørre ingrediensene. Ha i rosinene og bland massen forsiktig sammen. Avkjøl deigen i ca 30 minutter i kjøleskap - da blir den lettere å forme.

Fordel deigen i ca 16 emner, og legg dem på et bakepapirkledd stekebrett. Kjeksene stekes på 175 grader i ca 15 minutter til de har fått en gylden farge.

Avkjøles på rist og oppbevares i luftett boks.