En minipavlova med frisk yoghurt, søtsyrlig sitronkrem og søte bringebær på toppen er en perfekt finale på hvilken som helst middag. Er dere mange til bords er også denne desserten genial, da alle elementene kan gjøres klar i forkant. Så er det bare å sette den sammen rett før servering.
Du trenger :
4 små marengsbunner ( 2 eggehviter, 60 gram melis)
8 ss gresk yoghurt
ca 2 dl sitronkrem (oppskrift finner du her)
bringebær
melis
frisk mynte
Slik gjør du:
Først må du lage marengsbunnene. Det er en fordel å lage disse kvelden før slik at de kan tørke i ovnen gjennom natten.
Sett ovnen på 100 grader. Stivpisk eggehvitene samtidig som du tilsetter melis litt og litt fram til du har en blank og stiv marengs. Lag så små marengsbunner på et bakepapir stekebrett. Du kan godt tegne opp sirkler på bakepapiret for å få de like store. Stek så marengsbunnen på 100 grader i ca 1, 5 time. Skru så av ovnen, men la gjerne marengsen stå i ovnen over natten.
Bland et par spiseskjeer med sitronkrem med den greske yoghurten og legg et lag nederst på marengsbunnen. Deretter legger du et lag av denne blandingen med ren sitronkrem. Pynt med friske bringebær og mynteblader før du tilsetter et lite melisdryss helt til sist.