Hva gjør du med havregrøten som blir igjen fra frokosten? Her har som regel restene gått i søpla. Men det var før jeg testet disse. Nå spares alltid grøtrestene, slik at det kan forvandles til sunne og deilige havrelapper. Jeg har ofte blåbær eller bringebær direkte på lappene mens de steker, noe som gjør dem perfekt å spise akkurat som de er. Disse lappene er like gode å putte i matboksen til lunsj som de er til kveldsmat, dessert eller kanskje sammen med en kopp kakao etter en tur ute i snøen?
Du trenger:
3 dl kald havregrøt
2 egg
1,5 dl hvetemel
2 dl melk
1 ts bakepulver
1 ss flytende honning
Evt ferske blåbær eller bringebær
smør eller olje til steking
Slik gjør du:
Rør sammen havregrøt, egg, mel, honning og bakepulver. Rør så inn litt og litt av melken til du har en jevn litt tykk røre. La røren svelle i 10-15 minutter.
Stek så lappene i en panne med smør eller olje på middels høy varme. Hvis du ønsker bær på lappene dine, har du de rett oppå hver lapp før du snur dem.
Spises som de er, eller toppes med naturell yoghurt, friske bær og litt akasiehonning.