Fingerkjeks

Fingerkjeks signert Geitmyra. Perfekt å holde for små hender og gode å gnage på for tenner som skal ut.  At de er både sunne og gode på smak er jo en bonus. Jeg bakte disse med tanke på lille Hennie, men de ble vel så populære hos storesøster.  Plutselig var halve brettet borte - og jeg mistenker at de fleste havnet i matboksen hennes.

Dette trenger du til ca 24 kjeks:
5 dl mel - gjerne sammalt spelt
3 ss olje
1 moden most banan
1 ss bakepulver
1 dl iskaldt vann

Slik gjør du:
Bland sammen alle ingrediensene, men pass på så deigen ikke blir for våt, så ikke ta i alt vannet på engang. Deigen skal være tørr, men mulig å rulle. Kna deigen og rull ut til fingertykke kjeks.

Stekes i ovnen på 180 grader i 5 minutter - skru så ned tempraturen til 60 grader. Jeg lot kjeksene bare stå i ovnen mens tempraturen var på vei nedover - og etter ca 1, 5 timer var de helt tørre.