Sammalt speltgrøt har vært en av Hennies favoritter helt fra hun var ca 5 måneder. For at jernet skal bli så tilgjengelig som mulig er det en fordel å bløtlegge melet minst en times tid før du koker grøten. Spelt er noe lettere fordøyelig enn vanlig sammalt hvete, men hvis du ikke har speltmel, kan du fint erstatte grovt speltmel med sammalt hvete. Fremgangsmåten er den samme. Nå er Hennie passert året - så jeg har gradvis innført litt og litt melk i kosten hennes. Nå spiser hun samme grøt som storesøster - oppskriften på denne kommer snart på bloggen:)
Du trenger:
4 ss sammalt speltmel
2 dl vann
Evt. litt meierismør rett før servering
Slik gjør du:
Bløtlegg melet i ca1 time før koking. Kok så opp under omrøring. La det koke ca 6-8 minutter. Du kan tilsette en ts smør rett før servering. Da tilfører du barnet gode fettstoffer, samtidig som det gir en bedre smak.