Pesto laget på basilikum er en klassiker. Den flotte grønne fargen sammen med den litt salte, skarpe smaken gjør at den virkelig kan løfte en rett. Har du prøvd å lage det selv? Hvis ikke burde du prøve. Det er gjort på et par minutter og det trengs ikke andre ferdigheter enn å manøvrere en stavmikser eller kjøkkenmaskin.
Dette trenger du:
1 potte basilikum
1 dl revet parmesan
1 hvitløksfedd
1 dl ristede pinjekjerner
1 dl god olivenolje
sitronsaft
salt og pepper
Slik gjør du det:
Bland basilikum, hvitløk, parmesan, ristede pinjekjerner og litt olivenolje. Kjør dette sammen til en jevn masse med en stavmikser eller en foodprossesor. Her kan du velge selv hvor grov du liker pestoen. På bildet er pestoen finmalt, men det er også veldig godt om den er grovere så prøv deg fram. Tilsett resten av olje til du har ønsket konsistens. Smak til med sitron, salt og pepper.