De beste hamburgerbrødene baker du selv. Jeg pleier å bake dobbel porsjon når jeg først er i gang. Så kan jeg ta opp fra fryseren på travle dager.
Til ca 16 hamburgerbrød trenger du:
850 gram hvetemel
50 gram gjær
5 dl melk
75 gram meierismør (temperert)
1 egg
1 ss salt
Slik gjør du :
Ha mel, salt og egg i en bakebolle. Tilsett den lunkede melken hvor du har rørt ut gjæren. Dette tilsetter du i melblandingen. Elt så deigen med en kjøkkenmaskin med eltekrok i ca 15 minuttter. Tilsett litt og litt av det tempererte smøret mens deigen elter.
Hev til dobbelt størrelse i bollen (ca 1 time) Bak ut boller som du presser flate. Etterhveves i ca 30 minutter. Når de er ferdig hevet pensles hamburgerbrødene med pisket egg eller melk før du strør over sesamfrø.
Stekes på 240 grader i 10-12 minutter og avkjøles på rist.