Da jeg var liten var det ingen ordentlig tur uten at vi hadde med mat - og med mat mente jeg pinnebrød. Mat kunne ikke spises ute uten bål. Lukten og smaken av disse litt svidde, deigete brødene er et godt barndomsminne. Et barndomsminne som jeg nå prøver å gi videre til mine barn. Jeg har tatt med et par steketips som kanskje kan bidra til at brødet blir godt, og ikke bare en svart deig rundt pølsa.
Du trenger :
7 dl mel (du kan gjerne ha i litt grovt mel)
2,5 dl lunkent vann
1 ss smør eller olje
1 god ss sukker
1/2 pose tørrgjær
salt
Deigen kan smakstilsettes med tørket krydder eller raspet ost om du ønsker en litt mer smaksrik variant.
Slik gjør du:
Bland alle de tørre ingrediensene sammen. Tilsett så lunkent vann og olje. Bland godt. Legg deigen i en plastpose. Du er nå klar for tur. Når bålet er klart er det lurt å ikke ta for mye deig av gangen - lag heller tynne pølser som du tvinner rundt pinnen eller pølsa. Ikke stek brødet i flammene av bålet, men i glørne. Resultatet blir best om du tar deg litt tid. Spikk lange stekepinner - så kan dere sitte å kose dere ved bålet mens brødet steker - uten å bli plaget av røyken. Brødet er ferdig når deigen lett slipper pinnen.
GOD TUR!