Jeg vil slå et slag for grytemat. Hellstrøms oppskrift på lys lapskaus er en av mine favoritter. Den er perfekt for søndagsmiddag for familien eller om du skal mette mange. Gryten settes på bordet sammen med godt brød og smør.
Du trenger:
2 saltede svineknoker
1 ss svart pepper
3 laubærblad
2 gulrøtter
1 liten kålrot
1 persillerot
1 purre
8 poteter
Salt og pepper
Finhakket persille
Slik gjør du:
Ha svineknokene, pepper og laurbærblad i en gryte. Dekk med vann og kok opp. Ta deretter av skummet og la dette småkoke i 1,5 time. Skrell grønnsakene og potetene og skjær alt i terninger. Ta opp knokene av kokevannet. Skjær av ønsket fett og skjær kjøttet opp i mindre biter. Kok grønnsakene møre i kokekraften fra svineknokene. Når grønnsakene er ferdig kokt tilsettes kjøttet. Smak til lapskausen med salt og pepper. Server med et dryss med hakket persille.