Disse trøflene har jeg laget mange ganger. Oppskriften har jeg funnet i boken: «Ole Martins beste tips». Og et godt tips er å prøve disse. De er fantastiske å ha på lur om du har lyst på noe søtt til kaffen. De er også fine å legge i et glass å gi bort som gave. Har du venner eller familien på middag og har valgt å servere en ikke sjokoladebasert dessert - er disse perfekte å servere etter desserten - som en liten finale.
Du trenger:
100 gram mørk sjokolade
200 gram smør, kaldt i terninger
2 eggeplommer
2ss kremfløte
kakao til å vende trøflene i.
Slik gjør du:
Smelt sjokoladen forsiktig over vannbad. Pisk så inn smøret - litt og litt av gangen. Rør smøret helt inn før du tilsetter mer. Avkjøl blandingen litt til den tykner. Pisk sammen eggeplommer og fløte i en bolle, pisk så dette inn sjokoladeblandingen.
Hell over i en form med plastfolie i. Settes i kjøleskap, gjerne over natten. Del opp i ruter - eller rull som kuler og vend sjokolademassen i kakaoen.
Se også våre andre forslag til spiselige gaver her.