Med to ingredienser lager du denne knasende herligheten. Når du først er i gang kan du like greit lage dobbel porsjon. Ha noe over på koselige glass, og du har den perfekte vertinne/venninnegave. Resten kan brukes til å gi flere av julens desserter en ny dimensjon. Hva med litt sprøtt oppå moltekremen eller tjukkmelkspuddingen ? Lager du krokanen selv kommer du faktisk også unna med å servere is - på selveste julaften.
Du trenger :
1 dl mandler (den kan eventuelt lages med andre nøtter også)
2 dl sukker
Slik gjør du:
Sett ovnen på 180 grader. Grovhakk mandlene, før du rister dem i 10 - 15 minutter i ovnen, men pass på så de ikke blir brent.
Smelt sukkeret til karamell i en kjele. Tilsett de ristede mandlene og rør godt. Hell blandingen utover på et bakepapir. Avkjøles i romtemperatur. Knus så krokanen i en morter.
Ha over på et lufttett glass.