Denne salaten er perfekt nå i desember med ristede valnøtter og dadler i kombinasjon med serranoskinke og brie. Anna (3) er også glad i denne- så lenge jeg ikke blander det! Da blir det nærmest som en liten tapastallerken. Jeg serverer salaten med krutonger (gjerne hjemmelaget) eller med godt brød og smør til.
Du trenger:
Til salaten:
10 dadler
100 gr serranoskinke
100 gr brie
et par never med babyspinat
ca 15 gode cherry tomater
100 gram valnøtter
1 liten rødløk.
Balsamicodressing
4 ss balsamico dressing
1 ts Dijon sennep
4 ss god olivenolje
1 ss eplecidereddik
1 ss honning
salt og pepper
Slik gjør du:
Sett ovnen på 150 grader. Rist valnøttene i ca 20 minutter. Kutt opp rødløk og tomatene. Del dadlene i fire og ta ut steinene. Bland dette sammen med spinaten, brien og skinken. Strø de ristede valnøttene over.
Bland sammen alle ingrediensene til dressingen og server ved siden av salaten, eventuelt hell over rett før servering.