Quesadilla er populær og skikkelig god turmat! Det er jo ikke noe bedre måte å få brukt opp lefserestene fra fredagstacoen på enn å varme de opp til en quesadilla på helgens tur. Pakk de ferdig preppede lefsene inn i folie og de er klare for bålet, ellers er et godt alternativ å steke de i tørr panne på primus. Uansett Quesedilla smaker skikkelig godt på tur. Lefsene kan fylles med det dere liker best og hva dere har i kjøleskapet. Men her er for tiden favoritten en enkel quesadilla med skinke og ost .
Du trenger:
Tortilla-lefser
Gulost, gjerne med litt smak som cheddar eller jarlsberg
skinke eller en god salami
Seter-rømme (evt creme fraiche som tåler oppvarming) Denne kan byttes ut med Ketsjup
Slik gjør du det:
Smør rømmen utover lefsene, fordel osten og skinken på den ene halvdelen av hver tortilla. Brett over den andre halvdelen og trykk sammen.
Tortillaene stekes så på middels sterk varme i en tørr stekepanne (primus)til de er gyldne og osten har smeltet.
Evnt pakket i folie på bålet, men da ikke i direkte flammer, da lefsene fort blir brent - men heller i ettervarmen på glørne.