Nordmenn kaster svimlende 170 000 brød hver eneste dag. Her får du tips til hvordan du kan bidra til å redusere det tallet.
Brød er det vi kaster mest her i Norge så her er det mye å hente på å være bevisst. Rester av brød er nemlig et perfekt utgangspunkt for blant annet hjemmelagde krutonger, brødrasp, brødpudding, arme riddere eller bruschetta.
Noe av det enkleste du kan bruke tørt brød til, er hjemmelagde krutonger og brødrasp. Eller hvorfor ikke lage begge deler når du først er i gang? Den ferdige brødraspen kan brukes til å lage hjemmelagde fiskepinner, fiskegrateng eller rett og slett stekes i pannen med litt smør og sukker, hvis du har lyst på tilslørte bondepiker til dessert.
Du trenger:
brødrester
olivenolje + havsalt
Slik gjør du:
Sett ovnen på 170-180 grader.
Del opp brødet i små firkanter. Legg det på en bakepapirkledd stekeplate. Ringle over olivenolje og litt havsalt om du ønsker det. Stek brødet midt i oven i ca 20-30 minutter, til det tørre brødet er blitt til gyldne kurtonger.
Hvis det da ikke er sprøtt nok kan du sette ovnen på varmluft og riste det videre på 90-100 grader til brødet er helt sprøtt. Avkjøl brødskivene på rist.
Hvis du vil lage brødraps av kurtongene kjører du de i helt fint i en foodprocessor.
Ha kurtongene eller brødraspen over i et tett glass
Denne saken er publisert på Plusstid.no