Vafler av butterdeig

Jeg har noen gamle kokebøker som jeg stadig tar frem for gode tips og ideer! I klassikeren: “Stiansen inviterer til fest” fant jeg denne oppskriften på butterdeigsvafler. Med en ingrediens er disse utrolig lette å lage og fungerer perfekt som et sprøtt underlag. Topp vaflene med pisket rømme, løyrom, røklaks eller kanskje litt spekeskinke og du har den perfekte forretten?

Med et litt langsommere 17 mai program og færre gjester til grill på kvelden, ligger forholdene til rette for tid til å forbrede og spise dette mens biffen godgjør seg på grillen.

IMG_8499.jpg

Du trenger
frossen butterdeig

Slik gjør du det

Tin butterdeigen, rull hver plate sammen til en ball som du deler i to. Kjevl hver del ut til en leiv som passer i vaffeljernet ditt. Stek butterdeigen i vaffeljernet til butterdeigen er stekt og sprø. Avkjøl og del opp i ønsket str.

Butterdeigene kan stekes et par timer før servering, men legg på ønsket topping rett før.

IMG_8494.jpg