Kanskje pannebrød er noe å teste i høstferien? Like godt til suppe og høstgryter som det er med deilig topping.
Du trenger
1,5 dl lunken melk
2 ts sukker
2 ts tørrgjær
450 gram hvetemel (til hverdags bytter jeg gjerne ut 150 g av det fine melet med fint sammalt eller sammalt speltmel)
0,5 ts salt
1 ts bakepulver
2 ss nøytral olje
150 ml yoghurt naturell
1 egg
brunet smør til pensling
Slik gjør du det:
Ha lunken melk, gjær og 1 ts av sukkeret i en bolle, rør sammen og la det stå i ca 15 minutter til det danner seg litt skum/ bobler på toppen.
Ha mel, salt og bakepulver i en egen bolle. Tilsett resten av sukkeret, melkeblandingen, olje, yoghurt og egg.
Elt deigen i en kjøkkenmaskin med eltekrok i ca 10 minutter. Deigen skal være smidig og løsne fra bollen. La deigen heve et lunt sted i ca 1 time.
Del deigen i mindre boller (det blir ca 12 brød)
Kjevl ut hver bolle som til en litt tykk pizzadeig, før du steker de i en tørr stekepanne på middels høy varme. Pensl de nystekte brødene med litt brunet smør, oppbevar brødene i et kjøkkenhåndkle frem til servering.