Pytt i panne

Har du rester av rotgrønnsaker, pølser og kanskje litt bacon liggende i kjøleskapet? Lag pytt i panne!

Pytt i panne er en skikkelig god restemiddag som både store og små liker.

Pytt i panne er en skikkelig god restemiddag som både store og små liker.

Som navnet tilsier er dette en rett som kan tilpasses etter det du har liggende av grønnsaker og middagsrester. Skjær grønnsakene og kjøttet i små terninger og stek det i en panne på høy varme.

Hvis du bruker rester av kokte eller stekte grønnsaker, trenger du bare å varme opp disse i pannen i litt olje før du tilsetter stekte pølser og bacon.

Server med et lite persilledryss hvis du har det, og gjerne et stekt egg. Voila!

Pytt i panne er i utgangspunktet stekt løk, poteter og kjøtt, men retten kan varieres i det uendelige etter hva du har i kjøleskapet.

Pytt i panne er i utgangspunktet stekt løk, poteter og kjøtt, men retten kan varieres i det uendelige etter hva du har i kjøleskapet.

Du trenger:
150 gram bacon
2 pølser
1 løk
4 poteter
2 pastinakker
1/4 kålrot
2 gulrøtter
finhakket persille
salt og pepper
speilegg til servering

Slik gjør du:
Del baconet i små strimler og stek det i en stekepanne til fettet begynner å slippe.

Skrell grønnsaker og skjær dem i små terninger. Gjør det samme med pølsene. Ha grønnsakene og pølsene i pannen og stek til grønnsakene er så myke du vil ha dem. Dette vil ta ca 15-20 minutter avhengig av hvor store biter du har. Rør av og til, men ikke hele tiden. Ha i persillen og smak til med salt og pepper.

Server gjerne pytt i panne med stekt speilegg  – og blant de minste er det meget populært med litt ketsjup til denne retten.

Denne saken er publisert på Plusstid.no