Har du rester av rotgrønnsaker, pølser og kanskje litt bacon liggende i kjøleskapet? Lag pytt i panne!
Som navnet tilsier er dette en rett som kan tilpasses etter det du har liggende av grønnsaker og middagsrester. Skjær grønnsakene og kjøttet i små terninger og stek det i en panne på høy varme.
Hvis du bruker rester av kokte eller stekte grønnsaker, trenger du bare å varme opp disse i pannen i litt olje før du tilsetter stekte pølser og bacon.
Server med et lite persilledryss hvis du har det, og gjerne et stekt egg. Voila!
Du trenger:
150 gram bacon
2 pølser
1 løk
4 poteter
2 pastinakker
1/4 kålrot
2 gulrøtter
finhakket persille
salt og pepper
speilegg til servering
Slik gjør du:
Del baconet i små strimler og stek det i en stekepanne til fettet begynner å slippe.
Skrell grønnsaker og skjær dem i små terninger. Gjør det samme med pølsene. Ha grønnsakene og pølsene i pannen og stek til grønnsakene er så myke du vil ha dem. Dette vil ta ca 15-20 minutter avhengig av hvor store biter du har. Rør av og til, men ikke hele tiden. Ha i persillen og smak til med salt og pepper.
Server gjerne pytt i panne med stekt speilegg – og blant de minste er det meget populært med litt ketsjup til denne retten.
Denne saken er publisert på Plusstid.no