Brødpudding

Har du et halvt brød liggende? Ikke kast det! Med enkle grep kan tørt brød nemlig forvandles til den nydeligste hverdagsdesserten!

Med små grep kan brødrester forvandles til en nydelig hverdagsdessert!

Med små grep kan brødrester forvandles til en nydelig hverdagsdessert!

Har du smakt brødpudding før?  Det kan minne litt om «arme riddere», men lages i ovnen. Du bruker enkelt og greit brød som du har til overs, og her kan du gjerne bruke brød som har blitt tørt. Det spiller ingen rolle. Etter at det har fått godgjøre seg i ovnen i drøye 40 minutter med en blanding av fløtemelk og bær, ender du likevel opp med en nydelig hverdagsdessert som du kommer til å lage igjen og igjen.

Det er ikke bare vanlig matpakkebrød som kan brukes til brødpudding. Her kan du bruke rester av julekake, boller, ja til og med hamburger – og pølsebrød. Tørr loff blir nydelig, surdeigsbrød enda bedre. Og lite blir feil.

Brødpuddingen smaker best om den spises mens den fremdeles er varm. Og gjerne sammen med vaniljeis, pisket krem, eller rett og slett naturell yoghurt som vi har gjort her. Nyt!

Det er ikke så mye som skal til for å forvandle tørt brød til en herlig brødpudding!

Det er ikke så mye som skal til for å forvandle tørt brød til en herlig brødpudding!

Du trenger:
6-8 skiver brød
ca 50 gram smør
2 egg
40 gram sukker
2 dl fløte
2 dl melk
1/2 sitron, bare revet skall
en neve bringebær (frosne eller ferske)
en neve blåbær (frosne eller ferske)

Slik gjør du:
Del brødskivene i to, gjerne på skrå, før du smører smør på begge sidene. Anrett brødskivene i formen slik at hjørnene stikker opp.

Pisk sammen egg, sukker, fløte, melk og revet sitronskall.  Hell blandingen over brødet.

Stekes i vannbad 160 grader i ca 40 – 45 minutter til brødpuddingen er gyldenbrun på toppen.

Server med litt yoghurt naturell hvis du ønsker det.

Denne saken er publisert på Plusstid.no