Stuffing og kalkun hører sammen. Men har du prøvd å steke stuffingen i en brødform og servere den ved siden av?
Ved å fylle kalkunen med tradisjonell stuffing krever den lengre steketid, og sjansen er stor for at stuffingen ikke kommer til å være ferdig stekt innen kalkunen er det samme. Men stuffing er godt og et perfekt tilbehør til kalkun! Derfor lager vi stuffingen i en brødform som serveres ved siden av kalkunen, omtrent som en kjøttpudding. Nydelig!
Til 6-8 personer trenger du:
600 gram kjøttdeig av svin
1 1/2 ts salt
2 sjalottløk, finhakket
1/2 - 1 dl tørkede aprikoser, skåret i små biter
1/2 - 1 dl grovhakkede pistasjekjerner
kvernet pepper
1 1/2 ss potetmel
1 stort egg
1/2 dl hakket persille
3 dl kald melk
150 gram bacon i lange, tynne skiver
Slik gjør du:
Sett ovnen på 160 grader over- og undervarme.
Bruk en kjøkkenmaskin og ha kjøttdeigen og saltet i bollen. Kjør kjøttdeigen med saltet i kjøkkenmaskinen til den er seig. Tilsett løk, aprikos, pistasje, kvernet pepper, potetmel, egg og persille. Kjør alt godt sammen. Spe med kald melk, litt etter litt til du har en farseaktig deig.
Bruk en mellomstor brødform og kled den med baconskiver som overlapper hverandre. Fyll formen med farsen. Press den godt sammen. Avslutt med å brette skivene med bacon over toppen. Legg gjerne en ekstra skive på toppen for å dekke overflaten. Stek farsen midt i ovnen i 45-60 minutter.
Når det er klart for servering skjærer du stuffingen i gode skiver.
Denne saken er publisert på Plusstid.no