Denne friske, gylne drikken lager du på en halvtime. Perfekt å ta med seg i juleselskap, eller gi bort i en hyggelig flaske.
«Ingefærøl» har kanskje et litt misvisende navn – for de fleste ingefærøl har ikke alkohol i seg. Det har heller ikke denne varianten, og i motsetning til flere andre oppskrifter som er mer tidkrevende og som lages med gjær, bruker vi rett og slett vann med kullsyre som utgangspunkt når vi lager ingefærøl.
Til 1 liter trenger du:
150 gram fersk ingefær
5 ss brunt sukker
3 sitroner
1 liter vann med kullsyre
Slik gjør du:
Vask sitronen og skrell ingefæren. Riv ingefær og de tre sitronene. Press så sitronene slik at du får ut all saften. Ha saften i en bolle. Tilsett revet ingefær, sitronskall og sukker i bollen med sitronsaft. Bland det godt sammen. Hell over kullsyreholdig drikke.
La dette trekke i ca 20 minutter. Sil deretter væsken i en finmasket sil.
Hell din nybryggede drikkeklare ingefærøl over på varme flasker.
Denne saken er publisert på Plusstid.no