Pære- og persimonsalat med ristede valnøtter

Denne salaten er en av våre nye julefavoritter! Her kombineres søte pærer og frisk persimon med ruccola og søte nøtter før det hele toppes med en smakfull sennepsdressing.

Er du ute etter å tilføre det tradisjonelle julebordet noe nytt i år? Da anbefaler vi denne herlige salaten!

Denne salaten er perfekt tilbehør til alt fra juleskinke til kalkun og ribbe. Den er dessuten like god på koldtbordet som den er som skikkelig god kveldssnacks i kombinasjon med feks bakt brie og noen sprø kjeks. 

Oppskriften stammer fra Lise Finckenhagens fine kokebok “Lises jul” og er blitt en favoritt etter at vi lagde den i fjor. Anbefales på det varmeste!

Persimon, eller kaki, som den også kalles er en liten oransje frukt som er i sesong fra oktober til januar. Du finner den i de aller fleste matbutikker i denne perioden. Det er en søt og god frukt som passer perfekt i en frisk salat som denne.

Persimon, eller kaki, som den også kalles er en liten oransje frukt som er i sesong fra oktober til januar. Du finner den i de aller fleste matbutikker i denne perioden. Det er en søt og god frukt som passer perfekt i en frisk salat som denne.

Til 2-4 personer trenger du:
200 gram valnøtter
2 ss smeltet smør
3 ss finkornet sukker
1/4 ts malt ingefær
en klype salt
100 gram ruccola
2 pærer
1 persimon

Dressing:
1 ss grov dijonsennep
1 ss hvitvinseddik
1 ss flytende honning
3 ss olivenolje
salt og kvernet pepper

Slik gjør du:
Varm ovnen til 200 grader.

Smelt smøret og bland det med valnøttene. Tilsett så sukker, ingefær og en klype salt. Bland det hele godt sammen slik at alle nøttene er dekket av smør- og sukkerblandingen. Hell nøttene utover et stekebrett dekket med bakepapir. Stek nøttene i ovnen til de blir gyldne og karamellisert.

Rør sammen sennep, eddik og honning i en bolle. Visp så inn olivenoljen. Smak til med salt og kvernet pepper. Skjær pærene i jevne, kjernefrie båter. Det er bare godt om det er litt størrelse på dem. Gjør så det samme med persimon.

Bland salat, pære, persimon sammen med dressingen og en håndfull med de søte nøttene.

Ha alt over på et passende fat før du drysser over litt flere nøtter og serverer!


Denne saken er publisert på Plusstid.no