Spøkelsesrundstykker

Halloween-suppen blir ikke det samme uten spøkelsesrundstykker! Alt du trenger er en pinne for å stikke ut små øyne og en måpende munn. Effekten er langt større enn innsatsen!

Små, søte spøkelsesrundstykker smaker nydelig sammen med en god suppe og godt smør

Små, søte spøkelsesrundstykker smaker nydelig sammen med en god suppe og godt smør

På vår halloween-feiring i år kommer det relativt små barn. Jeg tenker da at vi skal prøve å gjøre det koselig skummelt. Disse spøkelsesrundstykkene er bare søte, og perfekt å holde for små barnehender.

De er også enkle å lage, noe som er en fordel når det kommer mange mennesker. Rundstykkedeigen er dessuten lett å jobbe med, noe som passer veldig bra når det er noen ivrige små bakeassistenter som gjerne vil være med.

Bruk en sushipinne eller lignende når du skal stikke ut øyne og munn på spøkelsesrundstykkene.

Bruk en sushipinne eller lignende når du skal stikke ut øyne og munn på spøkelsesrundstykkene.

Til ca 30 rundstykker trenger du:
700 gram hvetemel
150 gram sammalt mel
50 gram fersk gjær
5 dl melk
100 gram smør (temperert)
2 egg
en god klype salt

Slik gjør du:
Ha mel, salt og egg i en bakebolle. Varm opp melken til ca 37 grader – rør ut gjæren. Dette tilsetter du i melblandingen. Elt så deigen med en kjøkkenmaskin i ca ti minutter. Mens deigen elter tilsetter du smøret litt og litt. Hev til dobbel størrelse ca 1 time.

Bak ut – etterheves så i ca 30 minutter. Bruk så en pinne (eks sushipinne) til å stikke ut øyne og munn. Pensles med egg eller melk om du ønsker det.

Stekes på 240 C i 10-12 minutter, og avkjøles på rist.

Denne saken er publisert på Plusstid.no