Halloween-suppen blir ikke det samme uten spøkelsesrundstykker! Alt du trenger er en pinne for å stikke ut små øyne og en måpende munn. Effekten er langt større enn innsatsen!
På vår halloween-feiring i år kommer det relativt små barn. Jeg tenker da at vi skal prøve å gjøre det koselig skummelt. Disse spøkelsesrundstykkene er bare søte, og perfekt å holde for små barnehender.
De er også enkle å lage, noe som er en fordel når det kommer mange mennesker. Rundstykkedeigen er dessuten lett å jobbe med, noe som passer veldig bra når det er noen ivrige små bakeassistenter som gjerne vil være med.
Til ca 30 rundstykker trenger du:
700 gram hvetemel
150 gram sammalt mel
50 gram fersk gjær
5 dl melk
100 gram smør (temperert)
2 egg
en god klype salt
Slik gjør du:
Ha mel, salt og egg i en bakebolle. Varm opp melken til ca 37 grader – rør ut gjæren. Dette tilsetter du i melblandingen. Elt så deigen med en kjøkkenmaskin i ca ti minutter. Mens deigen elter tilsetter du smøret litt og litt. Hev til dobbel størrelse ca 1 time.
Bak ut – etterheves så i ca 30 minutter. Bruk så en pinne (eks sushipinne) til å stikke ut øyne og munn. Pensles med egg eller melk om du ønsker det.
Stekes på 240 C i 10-12 minutter, og avkjøles på rist.
Denne saken er publisert på Plusstid.no