Rød linsegryte

Rød linsegryte, eller indisk dal, som det egentlig heter, er en tradisjonell, indisk rett bestående av grønnsaker, linser, vann og urter som kokes sammen i en drøy halvtime.

Den kan serveres med potetstappe eller ris, og kan lett justeres i forhold til kryddermengden. Denne oppskriften stammer fra kokken Renee Fagerhøi og den smaker fantastisk godt.

Server indisk linsegryte med ris, rømme og godt brød.

Server indisk linsegryte med ris, rømme og godt brød.

Til 4 personer trenger du:
1 løk
2 fedd hvitløk
2 ss rapsolje
1 ts chiliflak
3 ts garam masala
2 ts spisskummen
1 ts gurkemeie
5 dl grønnsakskraft
2 bokser hermetiske tomater
1 boks kokosmelk
4 bokser kokte røde linser
1/2 sitron
salt
fersk koriander

Slik gjør du:
Varm olje i en tykkbunnet kjele. Ha i finhakket løk og hvitløk og la det surre til det blir gyllent. Tilsett alle krydderne og rør dem godt sammen med løken.

Ha i grønnsakskraft, tomater, kokosmelk og linser. La det koke under lokk i ca. 30 minutter. Ta av lokket de siste 5-10 minuttene, slik at suppen tykner. Når linsene er gjennomkokte og myke, er det klart.

Skvis saften av en halv sitron og bland det inn i gryten. Smak til om du eventuelt trenger litt mer salt.

Topp med fersk koriander ved servering. Server med ris, godt brød og rømme.

Denne saken er publisert på Plusstid.no