Rød linsegryte, eller indisk dal, som det egentlig heter, er en tradisjonell, indisk rett bestående av grønnsaker, linser, vann og urter som kokes sammen i en drøy halvtime.
Den kan serveres med potetstappe eller ris, og kan lett justeres i forhold til kryddermengden. Denne oppskriften stammer fra kokken Renee Fagerhøi og den smaker fantastisk godt.
Til 4 personer trenger du:
1 løk
2 fedd hvitløk
2 ss rapsolje
1 ts chiliflak
3 ts garam masala
2 ts spisskummen
1 ts gurkemeie
5 dl grønnsakskraft
2 bokser hermetiske tomater
1 boks kokosmelk
4 bokser kokte røde linser
1/2 sitron
salt
fersk koriander
Slik gjør du:
Varm olje i en tykkbunnet kjele. Ha i finhakket løk og hvitløk og la det surre til det blir gyllent. Tilsett alle krydderne og rør dem godt sammen med løken.
Ha i grønnsakskraft, tomater, kokosmelk og linser. La det koke under lokk i ca. 30 minutter. Ta av lokket de siste 5-10 minuttene, slik at suppen tykner. Når linsene er gjennomkokte og myke, er det klart.
Skvis saften av en halv sitron og bland det inn i gryten. Smak til om du eventuelt trenger litt mer salt.
Topp med fersk koriander ved servering. Server med ris, godt brød og rømme.
Denne saken er publisert på Plusstid.no