Laksepakker

Fiskepakker er ikke bare utrolig godt, det er en genial måte å spise fisk på og en gylden anledning til å få barna på banen. Forrige uke før skitrening skulle vi samles et par familier til middag, og skolejentene fikk ansvar for maten. De hadde stålkontroll på hva småsøsken og foreldre likte av grønnsaker, salt, sitron og dill.  De lagde dermed laksepakker, skrev navnet på pakkene og serverte oss alle. Og det til stor suksess! De to stolt kokkene oppsummerte det hele med at antall fiskepakker måtte dobles neste gang - for dette var populært! 

IMG_1339.jpeg

Du trenger
500 - 600 gram fisk
tomat
paprika
brokkoli
vårløk
urter ( f.eks persille, gressløk eller dill)
salt og pepper
1-2 ss smør pr pakke
sitronsaft
Aluminiumsfolie

Slik gjør du det
Sett ovnen på 200 grader.
Del opp grønnsakene, sitron og hakk opp urter. Skjær fisken i biter tilpasset antall pakker. Kanskje pappa trenger to fiskestykker, mens lillesøster er fornøyd med et halvt.

Legg folien dobbelt. Legg på fiskestykket før du har på ønskede grønnsaker, til slutt topper du hver fiskepakke med smør, skivet sitron og salt/pepper.

Laksepakkene stekes så i ca 10 minutter.

Server laksepakkene med f.eks ris og litt rømme.