Dette er en enkel kimchi signert Lise Finckenhagen. Det tar litt tid å lage, men så får du belønning i form av et sunt og godt tilbehør med masse gode smaker. Kimchi smaker godt til nudelretter, fisk og kjøtt. Ja, også fikk vi et tips om å teste det i ostesmørbrød - og ja! det funket!
Du trenger
En halv kinakål
1-2 gulrøtter
Rettish (jeg pleier å bruke 1/4)
20 gram salt
1 liter vann
4 vårløk
20 g ingefær
5 fedd hvitløk
10 - 15 g chilipulver
1 ss sukker
2 ss fiskesaus
Ristede sesamfrø til servering
Slik gjør du
Vask og skyll kålen godt i kaldt vann. Del den opp i grove biter og ha den i en bolle sammen med gulrot og rettich som du har findelt (jeg pleier og dele dem i tynne strimler)
Rør sammen salt og vann. Hell saltlaken over grønnsakene. Pass på at de blir dekket av vann. Du kan legge en tallerken på toppen slik at grønnsakene blir holdt under vann. La de ligge i saltlaken over natten.
Hell av laken (ta vare på 2 ss) og la grønnsakene få renne godt av seg. Rør sammen ingefær, hvitløk, chilipulver, sukker, fiskesaus og saltlake (2 ss) . Bland krydderblandingen inn i grønnsakene sammen med finhakket vårløk.
Finn frem et stort syltetøyglass som du kan ha kimchi`en din i. Sett den i kjøleskapet.
Den kan spises med en gang, men blir nok best dagen etter når smakene har fått satt seg.
Server gjerne med ristede sesamfrø.