Når vi skal handle inn til påskeferien er middager og i grove trekk lunsjen planlagt. Når det kommer til påskebakst derimot, planlegger jeg ikke så nøye. Men det jeg gjør, er å lagre flere oppskrifter som jeg tenker å bake i løpet av påsken🐣 Det er ofte lett, god bakst som kan bakes med det som finnes av ingredienser på hytta eller hjemme. En kake jeg garantert kommer til å bake i påsken, er denne superenkle appelsinkaken. Skikkelig saftig og god:)
Du trenger
200 gram hvetemel
2,5 ts bakepulver
100 gram brunt sukker
1 ts salt
150 gram yoghurt naturell
3 egg
2 ts vaniljesukker
1 dl nøytral olje
saften av 2 appelsiner
Revet skall av 2 appelsiner
Melis
Slik gjør du
Sett ovnen på 180 grader
Rør sammen egg, olje sukker, appelsinsaft og yoghurt. Rør så inn resten av ingrediensene, rør det hele sammen til røren er klumpfri. Hell så blandingen over i en liten brødform som du har kledd med et bakepapir.
Stekes på 180 grader i ca 55 minutter.
Jeg synes kaken er søt nok i seg selv, så jeg liker å bare gi den et lite melisdryss, men du kan også lage melisglasur hvor du blander melis og vann og evt litt appelsinsaft - som du har på kaken.