Når det er skikkelig kaldt ute er det lite som smaker så godt som en varmende kyllingsuppe. Denne suppen er full av deilige østlige smaker og den kan enkelt justeres i stryke etter hvordan dere liker den.
Kylling og karri er en utrolig god kombinasjon, og hvis du i tillegg tilsetter kokosmelk blir kombinasjonen bortimot perfekt.
Denne kyllingsuppe er en av våre favoritter. Den er mild i smaken, noe som gjør at selv de aller minste i familien kan spise den, og den kan enkelt gjøres sterkere ved å tilsette mer chilli ved servering.
Tilsett kokt ris og frisk mango rett i suppen, eller server ved siden av hvis barna selv liker å velge hva de spiser når.
Til 4-6 personer trenger du:
400 gram ferdig grillet kylling
1 løk i terninger
1 paprika i biter
2 ss solsikkeolje
1 ss karripulver
2 limeblader / evt revet skall fra 1 lime
1/2 ts korianderpulver
1 dl vann
4 dl kokosmelk
2 ss soyasaus
100 gram vannkastanjer
1/ 2 lime, saften
1 frisk mango
salt
pepper eller chilipulver etter smak
Slik gjør du:
Fres løken i olje. Tilsett karripulver, paprika og kylling og resten av krydderne. Fyll deretter på med vann og kokosmelk. La det småputre noen minutter. Legg i vannkastanjer delt i to før du smaker til suppen med lime, salt og chili eller pepper.
Skrell og kutt en mango i små terninger, og tilsett i suppen rett før servering.
Server med friske korianderblader, og kokt jasminris enten i eller ved siden av gryta.
TIPS: Varier med de grønnsakene du har i skapet eller bruk svin- eller kalkunkjøtt hvis dere liker det bedre.
Denne saken er skrevet i samarbeid med og publisert på Plusstid.no