Kyllingsuppe med karri

Når det er skikkelig kaldt ute er det lite som smaker så godt som en varmende kyllingsuppe. Denne suppen er full av deilige østlige smaker og den kan enkelt justeres i stryke etter hvordan dere liker den.

kyllingsuppe.jpg

Kylling og karri er en utrolig god kombinasjon, og hvis du i tillegg tilsetter kokosmelk blir kombinasjonen bortimot perfekt.

Denne kyllingsuppe er en av våre favoritter. Den er mild i smaken, noe som gjør at selv de aller minste i familien kan spise den, og den kan enkelt gjøres sterkere ved å tilsette mer chilli ved servering. 

Tilsett kokt ris og frisk mango rett i suppen, eller server ved siden av hvis barna selv liker å velge hva de spiser når.  

Bilde 24.09.2018, 12 20 40.jpg

Til 4-6 personer trenger du:
400 gram ferdig grillet kylling
1 løk i terninger
1 paprika i biter
2 ss solsikkeolje
1 ss karripulver
2 limeblader / evt revet skall fra 1 lime
1/2 ts korianderpulver
1 dl vann
4 dl kokosmelk
2 ss soyasaus
100 gram vannkastanjer
1/ 2 lime, saften
1 frisk mango
salt
pepper eller chilipulver etter smak

Slik gjør du:
Fres løken i olje. Tilsett karripulver, paprika og kylling og resten av krydderne. Fyll deretter på med vann og kokosmelk. La det småputre noen minutter. Legg i vannkastanjer delt i to før du smaker til suppen med lime, salt og chili eller pepper.

Skrell og kutt en mango i små terninger, og tilsett i suppen rett før servering.

Server med friske korianderblader, og kokt jasminris enten i eller ved siden av gryta. 

TIPS: Varier med de grønnsakene du har i skapet eller bruk svin- eller kalkunkjøtt hvis dere liker det bedre.

Denne saken er skrevet i samarbeid med og publisert på Plusstid.no