Det er ikke mye skummelt over disse små søte kjeksene, men vi lover deg - de er farlig gode!
Til ca 50 kjeks trenger du:
200 g mykt smør
200 g sukker
1 egg
0,5 dl sirup
300 g hvetemel
2 ts malt ingefær
1 ts kanel
2 ts natron
Slik gjør du det
Pisk smør og sukker hvitt (pisk gjerne i 10 minutter) Pisk så inn egget og sirupen. Rør inn de tørre ingrediensene før du setter deigen kaldt. La deigen stå i kjøleskapet i minst en time, og gjerne over natten.
Sett ovnen på 180 grader og dekk en stekeplate med bakepapir.
Når du skal forme disse kjeksene, kan du enten lage kuler som du presser lett ned - før du drysser over litt sukker. De vil da flyte litt utover ved steking og bli små, runde kjeks. Om du vil stikke ut kjeks med former slik vi har gjort på bildet, kan du bruke hendene eller en kjevle. Husk da å bruke litt mel på benken slik at deigen ikke blir sittende igjen. La deigen være ganske mye tykkere enn når du baker peppekaker. Det er også en fordel at deigen er kald, da er den lettere å jobbe med
Stikk eller rull ut kjeksene i ønsket form før du steker dem i 10 minutter midt i ovnen.
Avkjøles på rist.
Dette innlegget er skrevet i samarbeid med Sprell. Kakeformene er fra Meri Meri og kan bestilles på www.sprell.no