Fløyelsgrøt

Hverdagen er her for fullt. Dagene har begynt å få rutiner og måltidene kommer igjen til faste tider. På hverdagene ender vi ofte opp med så sen middag at kveldsmaten utgår, eller noen dager utgår rett og slett middag og vi samles til kveldsmat. På sånne kvelder er grøt en perfekt kveldsmat, varmt og godt. I går ønsket barna seg fløyelsgrøt, for det hadde de spist hos mormor. Fløyelsgrøt ble det og jeg fikk en fin påminnelse hvor god denne grøten egentlig er.

Du trenger
1 liter melk
2 dl hvetemel
50 gram smør
1/4 ts salt
sukker og kanel

Slik gjør du
Rør sammen melk og mel til du får en glatt jevning. Varm opp, mens du rører. La grøten koke på middels varme i ca 5 minutter. Del smøret i terninger og rør inn litt og litt, til grøten har en fløyelsmyk konistens;) Smak til med salt.

Serveres med sukker og kanel, et glass melk eller god rød saft.