Vår favoritt-granola

I dag får du oppskrift på var favoritt-granola. Den er klassisk med havregryn, nøtter og frø. Barna har valgt rosiner til søtning. Granolaen topper vi gjerne med bær, melk eller yoghurt. Den kan også brukes som sprø topping på kjøleskapsgrøten. Granolaen kan varieres og lages utfra hva dere liker og har i kjøkkenskapet. Tilsetter du et par ss kanel og noen tørkede epler, har du plutselig en granola som smaker og lukter jul❄️ Ha en finfin dag:) 

FullSizeRender-13.jpg

Du trenger:
250 gram havregryn
150 gram frø (jeg bruker gjerne gresskarkjerner, solsikke og sesamfrø)
150 gram nøtter (hasselnøtter, mandler, valnøtter)
25 gram brunt sukker
en liten ts havsalt
1 dl eplejuice
1 ss honning
2 ss meierismør
100 gram rosiner (evt annen tørket frukt)

Slik gjør du det:
Sett ovnen på 140 grader. Smelt smøret i en kjele, ha i honning, brunt sukker og eplejuice. Varm dette opp på svak varme til honning og sukker er flytende. Bland alle de tørre ingrediensene (bortsett fra rosinene) i en bolle, nøttene hakker du opp i ønsket størrelse. Hell så smør og sukkerblandingen over og bland sammen. Hell blandingen over på en bakepapirkledd bakeplate. Stek så granolaen på 140 grader i ca 1 time, rør innimellom slik at granolaen blir jevnt stekt. Jeg pleier å slå av ovnen å la granolaen avkjøles i ovnen (gjerne over natten) Når den er avkjølt has den over på et tett glass.

Spis granolen med ditt favoritt-tilbehør; melk, yoghurt, bær eller sammen med kjøleskapsgrøt.