Jeg har fått skikkelig dilla på chipotle. Chipotle er røkt chili, som passer utmerket som smaksforsterker i majones. Med sin karakterisktiske røksmak blir denne chipotle-majonesen det perfekte tilbehøret både til sommerens grillmat eller skalldyrstallerken. Den er heller ikke vanskeligere å lage enn vanlig majones. Du tilsetter bare et litt godt chitpotle chilipulver i oljen som du bruker til å lage majonesen. Chipotle får du tak i enten i delikatesseforretninger eller i dagligvarebutikker med godt utvalg.
Du trenger
1 toppet ss tørket chipotle chilipulver
4 dl solsikkeolje
1 egg
1 ss dijonsennep
saften av en halv sitron
salt
Slik gjør du
Kjør chipotle chilipulveret i stavmikseren sammen med solsikkeoljen som du senere skal bruke til å lage majones av. Ha så egget i en bolle sammen med 1 ss sennep. Visp det sammen, spe med oljen som du har blandet chipotlechilien i. Spe mens du hele tiden visper, slik at blandingen tykner. Når du har tilført all oljen visper du inn sitron og smaker til med salt. Du kan også bruke stavmikser eller kjøkkenmaskin med ballongvisp til dette, jeg pleier å være forsiktig med olje i starten, og når jeg ser at det begynner å tykne, heller jeg på litt og litt i tynn stråle.