Vi går nå inn i høysesong for kjeks, i hvertfall er det på vår og sommeren det spises desidert mest kjeks her i (eller utenfor) huset. Det henger nok sammen med at vi stadig skal på utflukt, ha en liten piknik eller rett og slett bare sitte ute å kose oss i solen. Det går jo nesten ikke an å kose seg uten noe godt å drikke eller spise. Kjeks er kjekt å pakke med seg, det søler ikke og det er så greit å bare holde i handa. I går serverte Anna egenbakte honningkjeks sammen med et glass melk til et par venninner på trappa i vårsolen, det var populært:)
Du trenger (til ca 12-16 kjeks)
85 gram smør
4 ss honning
125 gram melis
125 gram hvetemel
2 eggehvitter
Slik gjør du det:
Smelt smøret, ha i honningen. La dette avkjøles litt, før du kjører det i en kjøkkenmaskin sammen med mel og melis. Ha så i eggehvittene, før du pisker det hele sammen til du har en glatt, smidig røre. Bruk to spiseskjeer til å legge røren på en bakepapirkledd stekeplate. Stekes på 180 grader i 6-8 minutter. Avkjøles på rist, før de has i en lufttett boks.