Nesten daglig kommer spørsmålet om dessert opp. Egentlig er jeg enig med husets små at det er veldig godt med noe søtt etter middagen. Sjokoladefondue er en sosial, fin og i grunn ganske sunn dessert. Oppkuttet frukt og bær får spille hovedrollen og i kombinasjon med smeltet sjokolade blir det uimotståelig godt!
Du trenger:
Oppkuttet frukt og bær (her er favoritten jordbær, eple, appelsin, pære, blåbær, kiwi og banan)
100-200 gram sjokolade, lys eller mørk alt etter hva dere liker best.
evt 1 dl fløte
Slik gjør du det:
Jeg har et helt enkelt fonduesett (en skål, hvor det er plass til et stearinlys under) Sjokoladen deles da opp og legges i skålen. Jeg pleier da å tenne lyset før vi spiser middag, og sjokoladen er da perfekt å dyppe frukt og bær i når vi er klar for dessert.
Om du ikke har en slik skål kan du smelte sjokoladen over et vannbad. Del da opp sjokoladen i mindre biter, og ha det over i en bolle som du setter over en kjele med varmt vann (vannet bør ikke koke, da det fort blir for varmt for sjokoladen).
Hvis du ønsker å blande sjokoladen med litt fløte koker du opp fløten i en liten kjele før du setter kjelen til side og rører inn den finhakkede sjokoladen. Du kan også fint gjøre dette først - for så å helle det over i fondue-bollen.