Cookies

Finnes det noe bedre enn nybakte cookies og et glass melk? Jeg har en venninne som baker verdens beste cookies, men desverre er oppskriften hemmlig. En gang var jeg tilfeldigvis tilstede da den magiske deigen skulle røres sammen, og hvem tror du registrerte og noterte? De blir nok aldri fullt så gode som hennes, men etter litt prøving og feiling tror jeg at jeg har kommet ganske nær. Ganske nær den perfekte cookie som balanserer hårfint mellom sprø kjeks og seig cookie. 

Du trenger:
225 gram mykt meierismør
150 gram brunt sukker
150 gram hvitt sukker
2 egg
1 ts vaniljesukker
1 ts natron
320 gram hvetemel
200 gram finhakket kokesjokolade

du kan fint tilsette hakkede nøtter i tillegg, eller bytte ut sjokoladen med nonstop:)  

Slik gjør du:
Pisk sammen det myke smøret med hvitt og brunt sukker i en kjøkkenmaskin. Tilsett så eggene mens maskinen fortsatt pisker. Bland til slutt inn de tørre ingrediensene og finhakket sjokolade

Sett så deigen kjølig i en halvtimes tid. Form så cookiene til kuler ved hjelp av to spiseskjeer, du kan godt trykke de litt ned med hendene, men de flyter ut når de blir stekt. Ha cookiene over på en bakepapirkledd stekeplate.

Stekes ved 190 grader i 8-10 minutter.