Hjemmelagde medisterkaker

Hva spiser barna deres på julaften når julematen serveres? Våre barn er ikke så begeistret for verken ribbe eller pinnekjøtt, så det er på ingen måte maten de gleder seg mest til på julaften. Men serverer jeg hjemmelagde medisterkaker derimot! Sammen med gode poteter, kanskje lefser  og saus blir en porsjon plutselig til to - og brått er det tid for å åpne presanger. 

Medisterkakene kan fint fryses, så hvorfor ikke eliminere litt stress på julaften og lage dem allerede nå? I fjor lagde vi medisterkakene fra boken "Lises jul". De ble en skikkelig hit og skal garantert lages igjen i år.

IMG_0583.jpg

Du trenger (til ca 20 kaker)
500 gram medisterdeig
1,5 ts salt
1,5 ss potetmel
0,5 ts malt muskat
1/4 ts malt nellik
1/4 ts malt ingerfær
pepper
1 egg
2 dl fløte
Smør til steking

Slik gjør du det:
Elt medisterdeigen i en kjøkkenmaskin med eltekrok sammen med saltet. Tilsett potetmel og krydder. Bland egget sammen med fløten og spe medisterdeigen med dette litt og litt av gangen. Pass på at deigen blir seig mellom hver gang du tilsetter egg/fløte.

Form farsen til kaker av ønsket størrelse, og stek dem i smør på middels sterk varme til de er gyldne på alle kanter. 

Du kan godt blande inn litt kjøttdeig i medisterdeigen hvis du ønsker litt grovere medisterkaker.